Gast-ROC: Rijn IJssel

Tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT presenteerde Rijn IJssel zich als komend gastcollege door een verrassende Flash mob.

Ruim 50 dansers Show en Urban van Rijn IJssel Kunst & Cultuur begonnen onverwacht tussen alle lunchgasten van de conferentie te dansen. Eerst één student, daarna volgden steeds meer studenten totdat de gehele groep tussen de tafels een prachtige show weggaf.

Halverwege de dans werd de aanleiding van deze spetterende dans duidelijk: maart/april 2012 is Rijn IJssel gast-roc voor de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT op Papendal in Arnhem.
Klik hier voor een full screen versie van de Flash mob.

woensdag 14 april 2010

Digitaal portfolio bij Sint Lucas

Als je met een digitaal portfolio wilt beginnen zul je wel moeten weten wat je wilt, was de start van de presentatie. In samenwerking met Winvision heeft Sint Lucas die stappen gezet. Met name een assessment portfolio, waar ook beoordelingen in passen.
De keuze voor Winvision werd uitgelegd, maatwerk versus een standaard omgeving.
Gelukkig was Hans Smit eerlijk genoeg om toe te geven dat niet alles van een leien dakje gaat. De strijd over de standaard inrichting met name hoe richt je opleidingen en de beoordelingsmodellen goed in en hoe meet je wat, levert nogal wat strubbelingen op.
Er ontstond een goede discussie over de inhoud en de doelstellingen van een assessment portfolio. En vooral wat neemt de leerling mee. Ook reflecteren en/of opdrachtgericht werken en de richting die er gekozen is maakte de tongen los. De vraag bleef of het om een portfolio of een ELO ging. Het prettige van de CVI conferentie is dat de presentatoren eerlijk zijn in hun verslagen. Ik wens Sint Lucas succes met het vervolg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten