Gast-ROC: Rijn IJssel

Tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT presenteerde Rijn IJssel zich als komend gastcollege door een verrassende Flash mob.

Ruim 50 dansers Show en Urban van Rijn IJssel Kunst & Cultuur begonnen onverwacht tussen alle lunchgasten van de conferentie te dansen. Eerst één student, daarna volgden steeds meer studenten totdat de gehele groep tussen de tafels een prachtige show weggaf.

Halverwege de dans werd de aanleiding van deze spetterende dans duidelijk: maart/april 2012 is Rijn IJssel gast-roc voor de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT op Papendal in Arnhem.
Klik hier voor een full screen versie van de Flash mob.

woensdag 14 april 2010

Pot goud bij ROC Midden Nederland, Ger Roelen en Henk van Rijssen

Oude bekenden, dus ook Lizzie en Chiel weer eens gezien. Door middel van een tijdslijn namen Ger en Henk de bezoekers (niet al te grote aantallen) aan de workshop, mee door de tijd van Blackboard bij het ROC Midden Nederland.
Even wat getallen 27.000 gebruikers, waarvan 12.000 de afgelopen 30 dagen. 1.700 actieve cursussen .
Mooie statistieken over het gebruik van Blackboard per uur en per week.
Bewijs dat er 7x24 uur gebruik gemaakt wordt van de ELO dus weer geleverd.
Natuurlijk kun je alles mooi laten zien, maar ook hebben Henk en Ger soms het gevoel dat het niet allemaal rozengeur en manenschijn is.
Met een schema lieten ze zien, in hoeverre Blackboard ingezet wordt bij het ROC Midden Nederland en in welke fase het zich bevindt. Conclusie is dat er nog een pot goud te vinden is, bij de inzet van Blackboard in het onderwijs.
Daarna sloot Henk van Rijssen aan bij de leefwereld van de leerling en liet zien dat leerlingen van nu niet meer alleen met een PC op internet bewegen. Ook wil de leerling wel de informatie van school en de communicatie met school altijd en overal hebben. Maar ook wil de leerling niet dat school inbreekt in zijn eigen sociale netwerken. Blackboard 9 biedt de mogelijkheid om zelf bijvoorbeeld Facebook koppelingen te leggen.
De toekomst lonkt....en met de zeer kleine groep Blackboard ondersteuners in het ROC blijf ik vinden dat er topprestaties geleverd worden, maar het draagvlak op managementsniveau wat laag blijft.

2 opmerkingen:

  1. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
    vakantiehuis dordogne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you very much for the great list and I appreciate your efforts to bring such a huge list for us. I really appreciate posts, which might be of very useful. I am also building new sites all of the time and getting good results by using natural methods. I look forward to future updates. Once again thanks. Keep smiling.
    Get More Twitter Followers

    BeantwoordenVerwijderen