Gast-ROC: Rijn IJssel

Tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT presenteerde Rijn IJssel zich als komend gastcollege door een verrassende Flash mob.

Ruim 50 dansers Show en Urban van Rijn IJssel Kunst & Cultuur begonnen onverwacht tussen alle lunchgasten van de conferentie te dansen. Eerst één student, daarna volgden steeds meer studenten totdat de gehele groep tussen de tafels een prachtige show weggaf.

Halverwege de dans werd de aanleiding van deze spetterende dans duidelijk: maart/april 2012 is Rijn IJssel gast-roc voor de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT op Papendal in Arnhem.
Klik hier voor een full screen versie van de Flash mob.

woensdag 14 april 2010

Qlikvieuw: Wim Konings op stoom

Onder de enthousiaste leiding van Wim Konings me laten verleiden met Qlickvieuw. Hij beloofde een presentatie met veel voorbeelden. En die kwamen er.

Het Graafschap College heeft het Datawarehouse vaarwel gezegd en is in zee gegaan met Qlikvieuw. Wim toverde de ene na de andere analyse op het scherm, beantwoordde zeer kritische vragen en liet zich niet uit het veld slaan, toen de verbinding het begaf. Hij schakelde gewoon over een bestand, dat hij op zijn harde schijf had gezet, voor het geval meneer Murphy langs kwam.


Ik werd er enthousiast van, maar vraag me toch wel af of degenen die gebruik van het pakket moeten maken om beleid te maken net zo vaardig en schijnbaar simpel heteen en ander op hun bureaublad kunnen toveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten