Gast-ROC: Rijn IJssel

Tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT presenteerde Rijn IJssel zich als komend gastcollege door een verrassende Flash mob.

Ruim 50 dansers Show en Urban van Rijn IJssel Kunst & Cultuur begonnen onverwacht tussen alle lunchgasten van de conferentie te dansen. Eerst één student, daarna volgden steeds meer studenten totdat de gehele groep tussen de tafels een prachtige show weggaf.

Halverwege de dans werd de aanleiding van deze spetterende dans duidelijk: maart/april 2012 is Rijn IJssel gast-roc voor de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT op Papendal in Arnhem.
Klik hier voor een full screen versie van de Flash mob.

woensdag 14 april 2010

Verplichte scholing, de bonus is een laptop

In de 2e ronde mocht ik een sessie verzorgen over onze laptopscholingen waarover ik op mijn eigen blog ook al wel eens geschreven heb. De sessie verliep goed, hij werd goed bezocht, er werd veel gereageerd en de pijnpunten kwamen aardig bovendrijven. Wat aardig was is dat enkele mensen nog maar pas in het mbo werkten en zich verbaasden over de stand van zaken op het gebied van kennis van ict bij docenten. Tja, dat is inderdaad een feit waar we nog steeds geen heldere oplossing voor gevonden lijken te hebben. Ook over die professionalisering en dat we misschien wel te lief zijn voor onze docenten heb ik wel eens eerder geschreven.
Mijn presentatie vind je op SlideShare, waar trouwens veel meer presentaties van het Nova College te vinden zijn. Hieronder heb ik hem ook maar even neergezet. Als je nog wilt reageren op de discussiestellingen op de laatste 2 slides kun je dat op Slideshare, maar natuurlijk ook hier in de comments doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten