Gast-ROC: Rijn IJssel

Tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT presenteerde Rijn IJssel zich als komend gastcollege door een verrassende Flash mob.

Ruim 50 dansers Show en Urban van Rijn IJssel Kunst & Cultuur begonnen onverwacht tussen alle lunchgasten van de conferentie te dansen. Eerst één student, daarna volgden steeds meer studenten totdat de gehele groep tussen de tafels een prachtige show weggaf.

Halverwege de dans werd de aanleiding van deze spetterende dans duidelijk: maart/april 2012 is Rijn IJssel gast-roc voor de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT op Papendal in Arnhem.
Klik hier voor een full screen versie van de Flash mob.

woensdag 14 april 2010

Your place or mine - in contact met jongeren

Het Kenniscentrum Bèta Techniek en Technocentrum Zuiderlijk Gelderland hielden in de eerste ronde een workshop over het contact met jongeren. Hiervoor was een aantal jongere ondernemers uitgenodigd die bemiddelen tussen bedrijf en school. Twee uitspraken vielen mij in het bijzonder op:

- verbind jongeren aan een project, niet aan een bedrijf
- zoek een project dat aansluit bij de passie van jongeren

De twee bovenstaande uitspraken kwamen steeds terug in de workshop. Ook sociale ontwikkelingen zijn hier op terug te voeren. Bijvoorbeeld dat nog 25% van de beroepsbevolking minder dan een jaar in dienst is bij de huidige werkgever.

In de kaders van dit project is ook een digitale tool ontwikkeld voor online coaching. Hiermee kunnen jongeren in contact komen met ervaren mensen uit het (technische) bedrijfsleven.

Kijk ook op: www.technocentrum-zgld.nl

Een interessante workshop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten